Jouw stem telt

Welkom bij deze ‘be motion SV24-special’. Jullie weten ongetwijfeld al hoe cruciaal deze verkiezingen zijn. Dit nummer zet nog een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

We geloven dat werknemers de kern vormen van een vakbond. Het is onze missie om jullie rechten op alle fronten te verdedigen, met speciale aandacht voor koopkracht, veiligheid op de werkvloer en werkbaar werk. De campagne ‘Sterk Werk’ heeft de afgelopen maanden zeker jullie aandacht getrokken. Het is een belichaming van het harde werk dat onze militanten en BTB-leden de afgelopen vier jaar hebben verricht.

We hebben jullie stem nodig om dit werk voort te zetten. We zijn een vakbond die voorop loopt, die opkomt voor iedereen die zijn brood verdient met werken, zonder angst om op te komen voor onze rechten.

We zijn geen volgers, we leiden. We zijn niet bang om de waarheid te spreken.
Laten we samen gaan voor nog eens vier jaar ‘sterk werk’! Jouw stem telt.


Frank Moreels

Voorzitter BTB-ABVV

Stem sterk.
Kies BTB-ABVV.

Nadat we maandenlang ons sterk werk in de bedrijven in de kijker hebben gezet, gaan we nu de laatste week in van de verkiezingscampagne. Vanaf nu is het volle gas richting verkiezingsdag!

Nu is het tijd voor onze militanten om hun sterk werk te verzilveren in een sterke stem. Aan alle kandidaten: laat je stem horen en versterk 'm. Durf sterk te stemmen!

Wie kiest voor BTB-ABVV, kiest voor een sterk rood.

Wil je nog een extra push geven aan jouw campagne? De logo's met 'Stem sterk' en de bijhorende affiches staan klaar op onze website.

Video's 'Geldig stemmen' staan klaar

Ontdek in deze nieuwe video's hoe je bij de aanstaande sociale verkiezingen op een geldige manier je stem kunt uitbrengen: per brief, online, of persoonlijk in het stemhokje op je werk. Het zijn de belangrijkste do's en don'ts, die cruciaal zijn voor een geldige stem.


Er zijn specifieke procedures voor stemmen per brief of online stemmen. We hebben ook nog eens alles verzameld in 1 handige brochure.


Uitzendkracht? Ook jouw stem maakt het verschil!

Ben je uitzendkracht? Dan heb jij ook het recht om in de loop van de maand mei in het bedrijf waar je aan de slag bent te kiezen voor de vertegenwoordigers van de werknemers op de ABVV-lijst.

Om te mogen stemmen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Klik op de button voor meer informatie.

Stem sterk, stem correct.

De kiesbureau-getuigen: essentieel op verkiezingsdag!

De sociale verkiezingen staan voor de deur en elk aspect van de voorbereiding is van cruciaal belang, zowel voor kandidaten als voor leden van het kiesbureau. Als getuige heb je een essentiële rol in het waarborgen van een eerlijk verloop van de stemming. Het ABVV heeft een handige getuigengids samengesteld om je voor te bereiden op deze verantwoordelijke taak.

Klik hier om meer te lezen en de gids te downloaden.

NIEUW: personaliseer jouw stembiljet!


Wil je een stembiljet personaliseren met de kandidaten van jouw bedrijf? Dat kan!

Gebruik onze nieuwe Word-templates die klaarstaan op de website. Vul de namen in van de kandidaten en print ze uit. Zo kun je ervoor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd een krachtige stem uitbrengt.

Webinar Huishoudelijk reglement 29 of 30 mei

Ben je klaar voor een stevige start na de sociale verkiezingen? Het ABVV nodigt je uit voor een exclusief webinar over het huishoudelijk reglement op 29 of 30 mei. Dit is jouw kans om inzicht te krijgen in de regels die jouw werkplek sturen.

📅 Datum: 29 of 30 mei
🌐 Locatie: Jouw comfortabele thuisomgeving of op kantoor.

En het beste nieuws? Je hebt geen camera of microfoon nodig om deel te nemen! Gewoon achterover leunen en informatie absorberen
.

🔗 Kan je niet aanwezig zijn? Geen probleem! Vraag een link aan om het webinar op een ander moment te bekijken.

Mis deze waardevolle kans niet! Schrijf je nu gratis in via de QR-code..

📢 Belangrijke data na de sociale verkiezingen:
ontdek wat hierna komt!

📅 Aanplakking resultaten:

  • 13/5/2024 (Y): De resultaten worden bekendgemaakt. Het is tijd om te zien hoe de stemmen zijn gevallen.

  • 14/5/2024 (Y + 1): De aanplakking van de resultaten kan ook plaatsvinden op deze dag, voor diegenen die nog in spanning zitten.

  • 15/5/2024 (Y + 2): Voor sommigen kan de bevestiging van de resultaten nog een extra dag duren.

🔍 Belangrijke juridische stappen:

  • 26/5/2024 (Y + 13): Als er een geschil is over de resultaten die op Y zijn aangeplakt, is dit de laatste dag om beroep in te dienen bij de arbeidsrechtbank.

  • 27/5/2024 (Y + 14): Voor degenen waarvan de resultaten op Y + 1 zijn aangeplakt, is dit de deadline voor beroep bij de arbeidsrechtbank.

  • 28/5/2024 (Y + 15): En voor degenen wiens resultaten op Y + 2 zijn aangeplakt, is dit de laatste dag om beroep aan te tekenen.

📊 Eerste vergadering OR of CPBW:

  • 25/6/2024 (Y + 43): Als de resultaten op Y zijn aangeplakt, is dit de dag van de eerste vergadering van het OR of Comité PB.

  • 26/6/2024 (Y + 44): Voor diegenen wiens resultaten op Y + 1 zijn aangeplakt, staat de eerste vergadering gepland voor deze dag.

  • 27/6/2024 (Y + 45): En voor degenen waarvan de resultaten op Y + 2 zijn aangeplakt, zal de eerste vergadering plaatsvinden op deze datum.